Ontwerp en Engineering

VOPO beschikt over een eigen ontwerp- & engineeringafdeling. Op deze afdeling worden gemalen in Auto/CAD Inventor gedimensioneerd, berekend en getekend conform internationale standaards.

Fase 1: Basisontwerp

Gestart wordt met een principeontwerp in 3D, uitgaande van modulaire componenten en door de opdrachtgever aangeleverde gegevens als capaciteit, opvoerhoogte, polder- en boezempeilen, maaiveld- en slootbodemhoogte.

Fase 2: Detailontwerp

In de tweede fase wordt het ontwerp aangepast aan specifieke wensen en eisen en vervolgens geheel in Inventor gedetailleerd uitgewerkt en opgebouwd. Eventuele obstakels die anders pas in de uitvoeringsfase naar boven zouden komen, worden in dit stadium al ondervangen.

Naast ontwerp en engineering van gemalen kunnen wij u ook ondersteunen met bijkomende bouwtechnische zaken zoals sonderingen, verkennend bodemonderzoek, funderingsadvies, leidingberekeningen etc. In de uitvoeringsfase kan dit worden aangevuld met coördinatie t.b.v. energiebedrijven, wegbeheerders, noodbemalingen etc. Doordat VOPO o.m. gemalen bouwt volgens het prefab systeem kunnen wij uw projecten in een kortere bouwtijd realiseren tegen een aantrekkelijke prijs.

Voorbeeld VOPO ontwerpen

ontwerp 1 ontwerp 2 ontwerp 3

Actuele projecten

PROJECT

Renovatie inlaatgemalen Zuid- en Noordeinderpolder Kassengebied 1 & 2

PROJECT

Doorspoelgemaal Capellesloot Enkhuizen

PROJECT

Renovatie gemaal Zuidoord VP

PROJECT

Vervanging gemaal Hogeweg te Rossum

Vragen? Neem contact met ons op

 1. Uw e-mailadres(*)
  Ongeldig e-mailadres
 2. Uw naam
  Invalid Input
 3. Onderwerp(*)
  Dit is een verplicht veld
 4. Uw vraag(*)
  Dit is een verplicht veld
 5. Invalid Input

© VOPO Pompen BV, 2016-2022. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring