Vispassage bij gemaal Anjumerkolken

OpdrachtgeverGemeente Noardeast-Fryslân
Locatie
Bil
Bouwtijd
2018

Omschrijving

In opdracht voor Gemeente Noardeast-Fryslân hebben wij, Vopo Pompen- en Machinefabriek B.V., bij gemaal Anjumerkolken een vispassage gemaakt. Hiermee wordt de polder optrekbaar gemaakt voor soorten als driedoornige stekelbaars en aal vanuit de Sud le.

Aanleiding:
Door de de aanleg van de vispassage kunnen vissen via de Súd Ie naar natuurgebied Eanjumer Kolken van It Fryske Gea zwemmen. Deze waterrijke polder is erg geschikt als paai- en opgroeigebied, maar vissen konden hier moeilijk komen. Het gebied is namelijk afgesloten van de Súd Ie door een kade en kent een lager peil dan de Súd Ie. Door de nieuwe vispassage kunnen vissen het hoogteverschil bij het poldergemaal overbruggen en de polder weer bereiken

De volgende werkzaamheden zijn hier uitgevoerd:

  • Het plaatsen van het leidingwerk
  • Het maken van een opvangbak
  • Monteren van afsluiters
  • Aan brengen van een Lokstroompomp
  • Het vervaardigen van elektrische installatie

Contact

Neem contact met ons op

Neem contact op met VOPO
Bel ons op 0299 – 671 312

Vraag een offerte aan
Korte bouwtijd garantie

Onze storingsservice
Storingen snel verholpen

Realiseren. Reviseren. Renoveren.
© VOPO Pompen BV, 2016 - 2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring